Rivian odpira razvojni center v Srbiji
Gospodarstvo
Rivian odpira razvojni center v Srbiji
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.09.2022 08:18

Ameriški proizvajalec električnih vozil Rivian v Beogradu odpira svoj center za raziskave in razvoj z namenom zaposlovanja lokalnega tehničnega osebja in inženirjev iz avtomobilske industrije.

Urša Prosenjak

Rivian je pred dnevi objavil načrtovano sodelovanje z Mercedes-Benzom, v okviru katerega bodo na eni od Mercedesovih obstoječih lokacij v srednji ali vzhodni Evropi vzpostavili proizvodnjo povsem električnega kombija. Podjetje ima sicer izven ZDA lokacije še v Kanadi, Veliki Britaniji in na Nizozemskem, zdaj pa bodo v Beogradu odprli razvojni center.

Center bo v začetku zaposloval okoli 200 oseb, ki bodo podjetju dajale dodatno podporo pri izvajanju ključnih storitev Riviana na trgu. Zaposlitve bodo potekale na področju naprednih tehnologij, povezanih z avtomobilsko industrijo, kot so navigacija, infotainment, napredni sistemi za pomoč voznikom in IT-storitve.

Podjetje Rivian, ustanovljeno leta 2009, oblikuje in izdeluje električna pustolovska vozila – za potrošniške in komercialne trge. Prva modela vozil za potrošniški trg sta R1T, poltovornjak z dvema vrstama sedežev za pet potnikov, ki je bil razglašen za najboljše vozilo v svoji kategoriji, in R1S, SUV s tremi vrstami sedežev za skupno sedem potnikov. Opremljena sta z naprednimi tehnološkimi sistemi, vključno z elektroniko vozila, baterijo, električnim pogonom, podvozjem, naprednim sistemom za pomoč vozniku (ADAS) in digitalnim krmiljenjem.

»Zelo smo navdušeni nad odprtjem našega tehnološkega centra v Srbiji. Tukaj želimo ustvariti sodoben tehnološki center, ki bo prispeval k uvajanju vodilnih izdelkov in storitev na svetovni trg. Veseli nas tudi, da bomo v Srbiji odprli delovna mesta za visoko usposobljeno osebje v regiji,« je povedala Cindy Nikola, podpredsednica oddelka za zaposlovanje pri Rivianu. Na spletni strani podjetja je trenutno razpisanih 14 delovnih mest različnih strokovnih področij.

Poslanstvo podjetja Rivian je s svojimi izdelki in storitvami ohranjati svet pustolovski in pomagati planetu s prehodom na brezogljično energijo in prevoz.

Njihova posebnost je neposredna povezava s stranko skozi celotno izkušnjo lastništva avtomobila, kar ustvarja edinstven odnos med proizvajalcem in uporabnikom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija