Pobesneli hibridni turbo štirivaljnik
Premiera: Mercedes-AMG C63 SE Performance
Pobesneli hibridni turbo štirivaljnik
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.09.2022 19:30

Novi AMG-jev C spreminja pravila igre – namesto bobnečega V8 je zdaj tu hibridizirani štirivaljnik.

Artur Švarc

Zadnji Mercedes C63 AMG bo šel v zgodovino zaradi tega, ker je bil tudi zadnji svoje vrste z V8 motorjem. Nova doba nastopa z novim motorjem, ki so mu vzeli štiri valje in dodali 170 konjev.

Turbo štirivaljnik je enak kot pri C43, le da ima tu kar 350 kW, namesto 300 kW, kar je za 2-litrski motorček enormno. Moč štirivaljnika se celo bliža staremu C63 s 375 kW, kar pa se ne konča tu. Oznaka E Performance pomeni, da je v avtu še priključni hibrid. Zadnji kolesni par poganja elektro motor s 150 kW, kar daje skupno moč 500 kW (680 KM) in 1.020 Nm navora. S temi številkami so vsi ostali modeli Razreda C občutno zadaj. Elektrika je usmerjena predvsem na dodano moč in manj v samo električno vožnjo, saj baterija s 6,1 kWh omogoča doseg le 13 kilometrov, pa še moč polnjenja je le 3,7 kW.

Menjalnik je AMG-jev devetstopenjski Speedshift z dvema sklopkama, ima pa tudi elektromotor konverter z dvema stopnjama, ki omogoča večjo učinkovitost pri višjih hitrostih. In še ena posebnost je tu, čeprav je elektromotor na zadnjih kolesih, v električnem načinu preko kardana vrti tudi sprednja kolesa.

Pobesneli hibridni turbo štirivaljnik

In kakšne so številke? 3,4 sekunde do 100 km/h je skoraj pol sekunde bolje kot pri prejšnjem C 63, končna hitrost pa je omejena na 250 km/h, opcijsko pa se jo lahko dvigne do 280 km/h pri limuzini in 270 km/h pri karavanu. Za izjemno lego ob štirikolesnem pogonu skrbi tudi adaptivno vzmetenje, krmiljenje zadnjih koles in zajetne zavore s čeljustmi s šestimi bati. Reč pa seveda ni niti malo lahka – limuzina ima 2111 kilogramov, karavan pa 2145 kilogramov.

Čeprav bo zvok od predhodnika nekoliko manj vpijoč, pa za hudobno podobo skrbijo AMG-jevi aerodinamični pristopi – oba odbijača, sprednji ima velike vstopnike za zrak in masko s pokončnimi rešetkami, zadnji pa zajeten difuzor, pa potem drobcen spojlerček na zadku in širši kolotek.

Notranjost deluje nekoliko bolj zadržano, brez nepotrebnega odhajanja v dirkaške vode. Tu so športni sedeži, perforirane stopalke in športni volan z rotacijskimi gumbi za izbiro načina vožnje. AMG kupcem omogoča, da si notranjost, ko gre za barve in materiale, sestavijo po svojih željah.

Kdaj točno in za koliko denarja eden najmočnejših AMG-jev sploh prihaja v salone, pa bodo pri Zvezdi sporočili naknadno.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija