Bo upokojeni BMW i3 dobil dva naslednika?
Ugibanja
Bo upokojeni BMW i3 dobil dva naslednika?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.09.2022 19:31

Po osmih letih proizvodnje in četrt milijona izdelanih primerkov se je BMW pred nedavnim poslovil od prvega električnega modela i3, ki nima neposrednega naslednika, zato se med ljubitelji znamke ugiba, kaj bo zapolnilo vrzel, ki jo je pustil.

Urša Prosenjak

Na forumu Bimmer Post so se pojavile govorice, da naj bi v drugi polovici tega desetletja na trg prišla kar dva vstopna električna modela bavarske znamke. Prvi naj bi bil i1, domnevno s kodnim imenom NB0, njegova proizvodnja pa naj bi se začela novembra 2027. Julija 2028 naj bi sledil model i2, kodno ime NB8, oba modela pa naj bi ostala v proizvodnji do leta 2035.

Temeljila bosta na platformi Neue Klasse in bosta električna ekvivalenta serije 1 in serije 2. BMW i1 naj bi bilna voljo v obliki kombilimuzine ali limuzine, glede na to, da iX1 že obstaja v obliki križanca.

BMW i2 je nekoliko bolj neznanka, glede na to, da bi lahko prevzel katero od naslednjih preoblek: serija 2 Coupe, serija 2 Gran Coupe ali serija 2 Active Tourer, v vsakem primeru pa bo imel le električni pogon.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija