Bliskovit skok cene za novega Rangerja Raptorja
V prodaji
Bliskovit skok cene za novega Rangerja Raptorja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.09.2022 10:52

Pri slovenskem zastopniku za vozila Ford so v začetku tega meseca objavili cenik za novo generacijo terenskega orjaka, ki še letos pripelje na naše ceste.

Peter Pirkovič Ford

Pravzaprav bo različica Raptor na voljo najprej, šele v prihodnjem letu bodo iz južnoafriške tovarne k nam prihajali klasični Rangerji. V tem času so za terenskega kavboja oblikovali tudi ceno za slovenski trg, ki pa še zdaleč ni primerljiva s tisto, ko smo Rangerja Raptorja prvič spoznali. Tega smo na slovenske ceste pospremili spomladi leta 2019. Opremljen z dvolitrskim biturbo dizelskim motorjem z 213 konji je pri nas takrat stal, s popustom vred, 52.060 evrov. Danes, ko je ta še v prodaji, je začetna cena zanj postavljena na 63.420 evrov. Torej, v treh letih je cena poskočila za več kot 10 tisoč evrov. 

Bliskovit skok cene za novega Rangerja Raptorja

Istočasno zdaj Fordovi trgovci že pobirajo naročila za popolnoma novi Ranger Raptor. Znano je, da je ta za Evropo po novem opremljen s trilitrskim bencinskim V6 Ecoboost motorjem z 212 kilovati moči, za prenos moči pa so mu vgradili 10-stopenjsko avtomatiko. Zanj je potrebno odšteti najmanj 79.390 evrov, medtem ko je plačljivih dodatkov zelo malo. 670 evrov vzamejo za kovinsko barvo, 1050 evrov za stilsko polepitev, 140 evrov za zaklep rezervnega kolesa in 2950 evrov za paket Raptor, ki vsebuje spojler nad tovornim zabojem in električno pomični rolo pokrov kesona. Dodatnih 150 evrov je vredno še delo serviserjev, da na avtu opravijo nulti servis, v to ceno pa so vključeni tudi stroški transporta in priprave vozila za predajo končnemu kupcu. Cenik pripenjamo v prilogi. 

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija