Električni off-road iz plastike
Koncepti: Dacia Manifesto
Električni off-road iz plastike
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.09.2022 10:45

Dacia ni znana po radikalnih konceptih, no tudi to se zdaj spreminja, Manifesto pa kaže, da znajo Romuni razmišljati tudi izven okvirjev.

Artur Švarc

Gre za zelo nekonvencionalen električno gnani koncept, ki seveda ne bo ugledal serijske proizvodnje, za katerega pri Daciji pravijo, da bi bil namenjen prevozu ljudi, ki so radi v naravi in iščejo pustolovščine. Na nosu je osvetljen nov Dacijin logo, na zadku se bohoti masiven napis Dacia.

Gre za zelo minimalističen »buggy« brez vrat in šip in z eno samo lučjo in tudi brez infotainmenta, za to imajo potniki svoje mobilne telefone. Notranjost je pralna, sedežne prevleke pa snemljive in se jih da uporabiti za spalne vreče. Streha je modularna in jo je mogoče v celoti sneti, baterije v dnu omogočajo zunanje napajanje, edini žaromet v nosu pa lahko vzamemo s sabo kot svetilko.

Zunanje površine so plastične, notranjost ima na armaturki plutovino. Še ena od konceptnih lastnosti so gume brez zraka, kar zmanjša možnost predrtja na brezpotjih. In to je to. In tako bo ostalo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija