Več kot 400 km z enim polnjenjem in nakup preko spleta
Premiera: Peugeot E-308
Več kot 400 km z enim polnjenjem in nakup preko spleta
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.09.2022 10:49

Francozi so ob predstavitvi nove generacije modela 308 napovedovali prihod električne verzije. Obljubo so držali in pred kratkim v javnost poslali prve fotografije ter podatke o modelu E-308.

Peter Pirkovič Peugeot

Novinec v ponudbi bo od sredine prihodnjega leta na voljo tako v kombilimuzinski kot karavanski izvedbi, kar bi znalo pritegniti še nekaj dodatnih kupcev, saj električnih karavanov na trgu praktično ni. Oblikovno se elektrognana modela le minimalno oblikovno spreminjata. Namreč, sprednji del in podvozje sta bila rahlo preurejena zaradi učinkovitejše aerodinamike, z istim namenom pa so na voljo tudi nove gume z nizkim kotalnim uporom. Za pogon so jima namenili novo generacijo električnega motorja s 115 kilovati moči in 260 Nm navora, podatkov o zmogljivosti pa za zdaj še ne razkrivajo. 

Več kot 400 km z enim polnjenjem in nakup preko spleta

Peugeot E-308 bo tudi prvi, ki bo imel vgrajeno baterijo nove generacije s kapaciteto 51 kWh. Baterija, ki deluje na 400-voltnem sistemu in se polni z najvišjo močjo 100 kilovatov, ima novo kemično sestavo - 80 odstotkov niklja, 10 odstotkov mangana in 10 odstotkov kobalta. Izračuni narejeni po WLPT protokolu kažejo, da je E-308 zmožen prevoziti nekaj več kot 400 kilometrov s polno baterijo. Poleg tega lahko voznik za čim bolj učinkovito upravljanje porabe energije izbira tri režime vožnje (Eco, Normal in Sport), medtem ko aktivacija programa Brake (rekuperacija) podaljša vožnjo še za nekaj kilometrov. Kar se tiče polnjenja, velja omeniti še to, da imata oba serijsko vgrajen trifazni 11-kilovatni polnilnik.

Več kot 400 km z enim polnjenjem in nakup preko spleta

S prihodom tega modela se bodo Peugeotovci v nekaterih državah lotili projekta nakupa avtomobila preko spleta. E-308 bo tako prvi Peugeot, ki ga bo možno kupiti preko spleta, trgovec pa ga bo kupcu na koncu prodajnega procesa brezplačno dostavil na dom. Na spletnem mestu bo možno urediti tudi financiranje ali pa zamenjavo staro za novo. Več o tej novi storitvi bodo povedali v začetku prihodnjega leta.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija