Korejska elektrika raste
Predpremiera: Hyundai Ioniq 6
Korejska elektrika raste
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.06.2022 00:12

Hyundai je razkril podobo novega Ioniqa 6, tehnični podatki pa sledijo 14. julija.

Artur Švarc Hyundai

Štirivratna limuzina ima zanimivo obliko – s strani deluje kot lok, ki spredaj prebija zrak, zadaj pa ga prav tako nežno spušča k tlom. Vse skupaj ni le estetsko, ampak je zagotovo tudi v službi aerodinamike in se zelo zgleduje po konceptu Prophecy.

Sprednji del ima minimalistični styling, tako na spodnjem delu odbijača kot povsem v kolesne loke in ravni sprednji pokrov poravnane luči. S strani lahko začutimo dve lokasti liniji – eno na strehi in drugo na boku, ki še poudarja obliko. Na vratih ni navadnih vzvratnih ogledal, pač pa kamere.

Zaključek Ioniqa 6 je športen. Na koncu zadnje šipe je spojler, pod njim pa še manjši račji repek, ki zaključuje karoserijo. Zadnje luči tečejo čez celotno širini on imajo kvadratne elemente, ki delujejo retro futuristično. Skratka, spomnite se 8-bitnih računalnikov.

Hyundai bo tehnične podatke kot rečeno razkril čez dobrih 14 dni. Notranjost je minimalistična z dvema zaslonoma, postavljenima v enotno ohišje, ob A-stebričkih pa sta še dva, ki prenašata sliko vzvratnih kamer.  

Ioniq 6 si deli platformo z manjšim Ioniqom 5 in Kio EV6. Limuzina naj bi imela baterijo s kapaciteto 77,4 kWh, z dvema elektromotorjema pa moč okoli 220 kW. Več o tem pa – kot rečeno – čez 14 dni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija