Obsežna investicija v avstrijsko tovarno
BMW
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.06.2022 01:26

BMW načrtuje obsežno investicijo v avstrijsko tovarno, ki bo proizvajala ključne komponente za nov električni pogon.

Urša Prosenjak

BMW bo do leta 2030 v tovarno Steyr v Avstriji vložil milijardo evrov, da bi zagotovil razvoj in proizvodnjo naslednje generacije električnih pogonskih sklopov od leta 2025.

Ta znesek vključuje naložbo v višini približno 710 milijonov evrov samo v proizvodni sektor, v tovarno, ki bo v dveh proizvodnih linijah dobavljala ključne komponente za nove električne pogonske sisteme.

BMW, tako kot njegovi tekmeci, kot sta Mercedes-Benz in Volvo, veliko vlaga v proizvodnjo in razvoj električnega pogona, ki je ključnega pomena za ohranjanje identitete blagovne znamke pri prehodu na elektrifikacijo.

»BMW je bil vedno sinonim za najboljše pogonske sklope na trgu,« je dejal tiskovni predstavnik znamke. »Naš jasen cilj je to prenesti v obdobje delno in povsem električnih pogonskih sistemov.«

Dotična tovarna sicer že več kot 40 let razvija in sestavlja motorje z notranjim zgorevanjem za BMW in Mini.

»Z leti izkušenj in bogatega strokovnega znanja na področju pogonskih sklopov je BMW-jeva tovarna Steyr idealna lokacija za trajnostno mobilnost prihodnosti,« je povedal Milan Nedeljković, vodja proizvodnje pri BMW.

Naložba bo prispevala k povečanju zmogljivosti tovarne na več kot 600.000 enot.

Trenutno tretjina zaposlenih v IT sektorju tovarne dela v elektrotehniki. Odstotek se bo do konca desetletja povečal na 90 odstotkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija