Karavan z eksplozivnim nabojem moči
Premiera: BMW M3 Touring
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.06.2022 11:20

Po dolgih mesecih čakanja so pri BMW-ju pred nekaj urami končno predstavili najnovejšega člana družine M. Gre za karavansko izvedbo modela M3 (G81), ki ga do zdaj še niso imeli v redni ponudbi.

Peter Pirkovič

Nemci so že pred časom napovedali, da bodo M3 Touringa predstavili na prvi dan festivala hitrosti v angleškem Goodwoodu. Jasno, ker je to prav dirkaški spektakel in ker se to spodobi za takšen tip avtomobila. M3 Touring bodo izdelovali v tovarni v Munchnu, naročila zanj bodo začeli zbirati septembra, prve predaje kupcem po Evropi pa se bodo zgodile v decembru oziroma januarju prihodnje leto. 

Tako kot limuzini so tudi karavanu (na voljo le v Competition izvedbi) pod sprednji pokrov vgradili trilitrski twin turbo šestvaljnik s 375 kilovati moči (510 KM), ki je povezan z osemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom, slednji pa bo moč razporejal na vsa štiri kolesa (xDrive). Tudi pri izvedbi Touring bo mogoče izbirati različne režime vožnje oziroma razporejanje moči zgolj na zadnji par koles, da bi tistim najbolj izkušenim omogočili nekaj drsenja skozi ovinke. M3 Touring je s težo 1865 kilogramov še vedno brutalno hiter. Odriv z mesta do 100 km/h traja le 3,6 sekunde, kar je desetinka manj v primerjavi z limuzinskim M3. Do 200 km/h zmore v 12,9 sekunde, najvišjo hitrost pa doseže pri 280 km/h. A je potrebno v tovarno sporočiti, da bo ta opremljen s posebnim M paketom, ki med drugim ne pozna serijske omejitve pri 250 km/h. 

Na drugi strani bo M3 Touring lahko več kot odličen družinski avtomobil. V dolžino meri 4,79 metra in je tako za 8,5 cm daljši od klasične limuzinske serije 3, za 7,6 centimetra je širši in le za 4 mm nižji. A bolj kot te dimenzije bo kupce zanimal podatek o velikosti prtljažnika. Osnova znaša 500 litrov, s preklopom naslona zadnje klopi pa se ta lahko poveča na zglednih 1510 litrov. 

M3 Touring ima spredaj nataknjena 19-palčna, zadaj pa 20-palčna kolesa, opazno širši so boki in nenazadnje tudi koloteki, prav tako ne gre brez ogromnega difuzorja in krilca na zadku, tu je tudi povsem izpušni sistem, pokrov motorja z dodatnimi odprtinami za zajem zraka, pa nov sprednji odbijač, medtem ko potniško kabino krasita športna sedeža, športni volan, digitalni merilniki in osrednji zaslon, kjer voznik upravlja številne sisteme in dostopa do potovalnih informacij.

Omembe vreden je tudi podatek, da je ta avto postavil hitrostni rekord med karavani na Severni zanki Nurburgringa, saj je krog po tej stezi odpeljal v sedmih minutah in 35 sekundah. Kaj pa cena? Začetna cena zanj v Nemčiji znaša 97.800 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija