Dolgorepi Huayra
Premiera: Pagani Huayra Codalunga
Dolgorepi Huayra
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.06.2022 09:53

Če Paganijev Huayra ni dovolj ekskluzivna, je tu zdaj še posebna različica Codalunga s podaljšanim zadkom v samo petih primerkih.

Artur Švarc

Ja, in vsak od teh pet primerkov bo stal 7 milijonov evrov. Očitno Paganiju zmanjkuje denarja pri razvoju naslednika Huayre. Codalunga pripada oddelku za posebne serije, ki ga popularno imenujejo Pagani Grandi Complicazioni (prevoda verjamemo, da ne potrebujete). Codalunga je to, kar je pri McLarnu 765 LT v primerjavi s 720 S, dolgorepa verzija Huayre.

 

Codalunga je nastal na željo dveh kupcev, razvoj je trajal dve leti. Zadnji del, ki nosi mogočni V12 motor, je zdaj 36 centimetrov daljši, motor pa premore več kot pri običajnem Huayri – 6-litrski V12 biturbo razvija 618 KW (840 KM) in 1100 Nm.

Nekaj je sprememb tudi na zunanjosti, drugačne so zadnje luči, vstopniki za zrak so postavljeni višje, spredaj opazimo drugačno optiko luči in manj napihnjen odbijač.

Avto je težak 1280 kilogramov, titanov izpušni sistem pa le 4,4 kilograma. Notranjost je enaka kot pri ostalih različicah.

Mimogrede, cena 7 milijonov evrov je brez davka.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija