Pri Mercedesu so za ta avto dobili 135 milijonov evrov
Neuradno
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.05.2022 13:02

Angleški Hagerty piše, da so Nemci iz svoje zbirke pred kratkim prodali enega od dveh primerkov Mercedesa 300 SLR Uhlenhaut Coupé in zanj prejeli rekordno kupnino.

Peter Pirkovič Mercedes

Odgovorni pri Mercedesu tega za zdaj ne komentirajo, a dejstvo je, da so 6.maja v muzeju v Stuttgartu organizirali zasebno srečanje izbranih oziroma poznanih zbirateljev avtomobil, rdeča nit tega dogodka pa je bila prodaja Mercedesa 300 SLR Uhlenhaut Coupé. Po poročanju Hagertyja je bil prodan 300 SLR Uhlenhaut Coupé, s šasijo 0008/55 oziroma eden dveh primerkov, pod katera se je podpisal takratni Mercedesov inženir Rudolf Uhlenhaut.

Eden od teh je bil tudi službeni avto Uhlenhauta. Opremljen s trilitrskim osemvaljnim motorjem z 222 kilovati moči je lahko dosegal zares visoko hitrost. Bojda je zmogel do 290 km/h. Zato ob omembi tega avtomobila kroži zgodba, da je Uhlenhaut nekoč zamujal na pomemben sestanek na sedežu podjetja. 230 kilometrov dolga pot iz Munchna do Stuttgarta je tako zanj po Autobahnu minila kot blisk, saj je to razdaljo prevozil le v dobri uri.

Angleški novinarji so prepričani, da so pri Mercedesu zanj iztržili okrog 135 milijonov evrov, s čimer je postal najdražji avto na svetu. In če so informacije točne, je avto šel v Veliko Britanijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija