Manj je več
Prenova: Rolls-Royce Phantom
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.05.2022 00:29

Tudi najbolj prestižni in najboljši avtomobili so deležni prenove in Phantom ni izjema.

Artur Švarc

Na zunanjosti se modelno leto 2023 pozna le po subtilnih spremembah – slavni Pantheon Grille je zdaj osvetljen, podobno kot ima to rešeno že manjši Ghost. Na vrhu rešetk je zdaj izpostavljena prečka, ki vizualno povezuje LED dnevne luči.

 

Kupci so si večkrat zaželeli bolj temnih poudarkov, zato je tudi okvir maske na voljo potemnjen, enako okvir sprednje šipe in stranskih stekel. Logična sprememba je tudi nova optika laserskih žarometov.

Po novem si bodo kupci lahko omislili kolesa z navdihom iz 20 let prejšnjega stoletja. Diskasti videz koles bo na voljo v barvi poliranega jekla kot črni. Seveda pa to ni edini novi videz koles.

Razkošna notranjost prenove ni bila potrebna, je pa mogoče zadnje sedeže naročiti z običajno tkanino namesto usnja. Seveda to ni običajno blago, ampak visoko prestižna zadeva, kombinirana s tkanino italijanskega butičnega porekla in drugo iz bambusovih vlaken.

Drugi minimalistični popravki se najdejo na primer v za odtenek debelejšem volanu in nova interpretacija RR gospodične s 3D efektom.

Motor ostaja nespremenjen, twin turbo V12, ki se je iz BMW-j M760i že poslovil, tako da je Phantom zadnji branik legendarnega V12, ki se bo poslovil ob koncu desetletja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija