Že tretji šef oblikovanja v manj kot dveh letih
Kadrovske spremembe
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.05.2022 14:35

Očitno imajo pri romunskemu proizvajalcu oziroma v Parizu, od koder vodijo program oblikovanja za Dacio, precej težav z izbiro vodje tega oddelka. Danes so sporočili, da so na to mesto zdaj ustoličili Davida Duranda.

Peter Pirkovič Dacia

Ta je leta 2020 je postal direktor zunanjega oblikovanja za znamko Dacia in aktivno sodeloval pri oblikovanju konceptnega vozila Bigster, ki predstavlja največjega križanca romunske znamke. No, zdaj so ga šefi v Parizu povišali v vodjo oblikovanja pri tej znamki, hkrati pa postaja tudi član upravnega odbora poslovne enote Dacia in Lada. 49-letni Durand je diplomant oblikovalske šole « École supérieure de design Strate Collège » v Parizu. Svojo kariero v Skupini Renault je leta 1997 začel kot oblikovalec zunanjosti. Prav njemu so zaupali stvaritev konceptnih vozil Koleos v letu 1999 in Ellipse v letu 2002. Med leti 2002 in 2009 je David Durand delal v oblikovalskih centrih v Barceloni (Španija), Seulu (Južna Koreja) in Sao Paulo (Brazilija). S svojimi mednarodnimi izkušnjami je leta 2011 postal direktor oblikovanja za cenovno dostopna vozila segmenta “Global Access”. S svojim znanjem je pripomogel k izvedbi strategije “Design to Cost” in uspehu znamke Dacia. 

Kot so zapisali pri Daciji, David Durand prevzema vodenje od Milesa Nürnbergerja, ki proizvajalca avtomobilov zapušča iz osebnih razlogov. Nürnberger, ki je pred tem delal pri Aston Martinu, je vajeti oblikovalske ekipe Dacie prevzel junija lani, ko je nasledil takratnega šefa oblikovanja Alejandra Mesoneros-Romanos, ki je po samo šestih mesecih delovanja zapustil podjetje in se zaposlil v Stellantisu (Alfa Romeo). 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija