Za obrtnike na električni pogon
Premiera: Ford E-Transit Custom
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.05.2022 10:48

Predstavljamo vam prve fotografije novega električnega Fordovega dostavnika, o katerem bo več podrobnosti znanih šele septembra.

Peter Pirkovič

Fordov električni delovni stroj je od serijske proizvodnje oddaljen skoraj leto in pol (izdelovali ga bodo v Turčiji), medtem ko bodo prvi primerki na slovenske ceste zapeljali šele v letu 2024. Torej, dovolj časa, da se zanj pripravi ustrezen teren. 

Iz fotografij je jasno, da je E-Transit dobil nov svež obraz, ki jo je dodatno začinila ogromna maska in popolnoma nov dnevni LED podpis, ki povezuje sprednja LED žarometa. Kot že omenjeno, prav veliko podrobnosti Fordovci v prvem napovedniku ne omenjajo, a vseeno razkrivajo, da je ta izdelan na namenski platformi za električna vozila, da bodo baterije omogočale doseg do 380 kilometrov in da bo te možno zelo hitro napolniti. Poleg tega so mu, tako kot pri ameriškemu F-150 Lightning, vgradili sistem ProPower Onboard, s čimer bo uporabnik-obrtnik lahko uporabljal zunanje naprave oziroma določena orodja za delo na licu mesta. Dodatno bo ta dostavnik podprt še s programsko opremo Ford Pro, rešitvami za polnjenje, servis in financiranje prek posebne platforme, ki bo uporabniku pomaga zmanjševati obratovalne stroške.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija