Kot Kangoo, vendar več
Premiera: Mercedes Razred T
Kot Kangoo, vendar več
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.04.2022 16:16

Že drugič je Mercedes vzel osnovo svojega partnerja in na nos nataknil zvezdo, ostalo pa posul z zvezdnim prahom.

Artur Švarc

Razred T je v osnovi novi Renault Kangoo, ki je luč sveta ugledal novembra 2020. Ob vzletu sta prišla pravzaprav dva kombija, Kangoo in Express, na osnovi Dacie Dokker, ki pa v Evropi ni več na voljo. Razred T tako zdaj sledi Citanu, ki ga je Mercedes predstavil lani poleti.

 

Glavni razlog, zakaj ima Mercedes svojo različico Kangooja je, da so ga lahko dogradili v bolj prestižnega in z več opreme. Podobnost je, gledajoč z boka in od zadaj, več kot očitna, Mercedes pa je predrugačil nos, platišča in barvno paleto.

Pri Razredu T ne bomo našli ubožnih trivaljnih motorjev – osnovna opcija je 1,5-litrski dizel s 70 kW (95 KM) ali 85 kW (116 KM), štirivaljni 1,3-litrski turbo bencinar pa je na voljo s 75 kW (102 KM) ali 96 kW (131 KM). Motorji so vsekakor Renaultovega izvora. Oba dizla in močnejši bencinar imajo opcijo sedemstopenjskega dvosklopčnega menjalnika, drugače pa je menjalnik šeststopenjski ročni. Pozneje v življenjski dobi bo prišla na trg še električna različica.

V serijski opremi so sedem palčni infotainment, multifunkcijski volan, brezkontaktno odklepanje in zagon motorja, klima in LED osvetlitev notranjosti. T bo na voljo z dvema nivojema opreme, Style in Progressive, oba z različnim stylingom notranjosti in zunanjosti in različnimi opcijami.

Osnovna cena se začenja tik pod 30 tisočaki za T160, kar je je okoli 10 tisočakov več od osnovnega Kangooja. Prodaja nastopi zelo kmalu takoj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija