Dražji od Pola in cenejši od T-Crossa
Slovenska premiera: Volkswagen Taigo
Dražji od Pola in cenejši od T-Crossa
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.01.2022 12:55

Najprej smo ga spoznali kot model Nivus za južnoameriške trge, a kmalu je bilo jasno, da bo zanj zanimiva tudi Evropa. Tu nosi ime Taigo in v teh dneh vstopa tudi na slovenski trg, s čimer bo dopolnil Volkswagnovo ponudbo v segmentu malih vozil.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Pri nemški znamki ponudbo najmanjših vozil v ponudbi tvorijo trije modeli. Polo kot osnova, stopničko višje je postavljen T-Cross (lani registriranih 1859 primerkov), ob njem pa so prostor zdaj našli še za njegovega kupejevskega brata Taiga. Tega so v celoti razvijali Volkswagnovi mojstri v Braziliji, ki ga zdaj za evropske kupce sestavljajo v španski Pamploni, kjer čakalna doba trenutno znaša 6 mesecev. A vendarle imajo Volkswagnovi slovenski trgovci nekaj primerkov že na svojih parkiriščih.

Dražji od Pola in cenejši od T-Crossa

Taigo oblikovno malenkostno odstopa od svojega brata, prav tako se opazijo tudi nekatere dimenzijske razlike. Namreč, novinec je s svojo dolžino 4,26 metra za 15 centimetrov daljši od brata T-Crossa in za 26 centimetrov od Pola. To pomeni večji prtljažni prostor, ki v osnovi meri 440 litrov, s preklopom naslona zadnje klopi pa je tega možno povečati na nekaj več kot 1200 litrov. Kljub dejstvu, da se streha v zadnjem delu spušča, so uspeli ohraniti dovolj prostora za glave odraslih potnikov na zadnji klopi, prav tako bo dovolj prostora tudi za kolena potnikov. V delu voznikovega okolja je bolj ali manj vse znano. 8- ali 10,2-palčni merilniki so digitalizirani, osrednji zaslon na dotik pa je, odvisno od verzije, različnih velikosti. Osnovnih 6,5, 8 ali 9,2 palca. Tistih z najmanjšim zaslonom praktično ne bo pri nas, bo zato prevladoval 8-palčni zaslon (Radio 2 Discover), ki bo poleg standardnih sistemov, imel prednastavitev za navigacijski sistem, tega pa si uporabnik ob doplačilu lahko aktivira tudi naknadno. Taigo omogoča izbiro steklenega panoramskega strešnega okna, a v tem primeru nima strešnih nosilcev, na voljo je zunanja nočna projekcija na vratih, možen je izbor 17-, 18- ali 19-palčnih platišč, medtem ko v tovarni lahko ustrežejo željam kupcev po dvobarvni zunanji kombinaciji. 

Dražji od Pola in cenejši od T-Crossa

Kar se tiče motorizacije, v ponudbi so zgolj bencinski motorji. Dizlov ni, še manj hibridnih kombinacij. Nenazadnje, kot povedo pri Volkswagnu, MQB-A0 platforma sicer dopušča vgradnjo hibridnih pogonov, a le če bi bilo na trgu dovolj zanimanja. Litrski bencinski trivaljnik razvija 70 oziroma 81 kilovatov moči. Pri slednjem in pri 1,5-litrskemu 110-kilovatnemu motorji bo možna kombinacija 6-stopenjskega ročnega ali 7-stopenjskega DSG menjalnika, medtem ko bo najšibkejši opremljen le s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Tako kot T-Cross tudi Taigo v ponudbi nima štirikolesnega pogona.

Dražji od Pola in cenejši od T-Crossa

Najzmogljivejši motor je rezerviran le za bogato odmerjen paket R-Line, ki je hkrati tudi najdražji. Takšen stane najmanj 22.470 evrov, medtem ko bo sredinsko uvrščen paket Style le dobrih 400 evrov cenejši, a velja izpostaviti, da bo tudi ta kot R-Line opremljen z matričnimi LED žarometi in s svetlobnim LED pasom med žarometoma. Najcenejši Taigo Life, ki med drugim že ima samodejno klimatsko napravo in kamero za vzvratno vožnjo, stane 19.461 evrov. Zanimivo je dejstvo, da imajo pri Volkswagnu še eno verzijo cenejšega Taiga (vstopna cena okrog 18 tisočakov), a tega v letošnjem letu še ne bodo ponudili kupcem. Zakaj tako, pri slovenskemu zastopniku nimajo razlage. In še to. Taigo je za tri tisočake dražji od Pola in za okrog 1500 evrov cenejši od T-Crossa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija