Prenova velikega Citroenovega križanca
Prenova: Citroen C5 Aircross
Prenova velikega Citroenovega križanca
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.01.2022 08:17

Oznaka C5 se je z dodatkom Aircrossa pri Citroenu vrnila 2018, po štirih letih pa je čas za prenovo.

Artur Švarc Citroen

Najbolj očitna sprememba je nov sprednji del, ki ima nekaj podobnosti tudi z manjšim C3 Aircrossom. 2013 je Citroen prvi na C4 Picassu uporabil deljene luči in tudi C5 Aircross je imel LED dnevne luči na vrhnji polovici. Zdaj se ta oblikovalski prijem končuje in sprednje luči so iz enotnega dela. Čez masko potekata dve liniji LED svetlobnega traku, ki objemata Citroenov logotip.

Nov je tudi sprednji odbijač, ki daje občutek večje širine, pod nivojem registrske tablice pa je velika reža za vstop za zrak. Pravokotni odprtini na odbijaču pred prenovo sta izginili, pokončna reža na strani pa je precej večja.

Precej manj sprememb je na zadku, kjer imajo zadnje luči enako velikost, a drugačno ohišje in drugačno grafiko. K prenovi seveda sodijo tudi nova 18-palčna kolesa in črno obarvana vzvratna ogledala in strešne sani.

Prenova velikega Citroenovega križanca

V notranjosti je bila spremenjena osrednja konzola, ki nosi samostoječi zaslon infotainmenta, ki meri 10 palcev, zračnika pa sta se preselila nižje. Upravljanje klimatske naprave ostaja ločeno, izbira prestav pa je zminimalizirana na majhno stikalo.

Prenovljeni C5 Aircross prihaja v prodajne salone že zgodaj pomladi in bo skušal nadaljevati uspeh prve faze, ko so prodali več kot 260 tisoč primerkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija