Izboljšan doseg dveh najbolj priljubljenih modelov
Peugeot
Izboljšan doseg dveh najbolj priljubljenih modelov
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.11.2021 00:46

Proizvajalci avtomobilov skušajo čimbolj izboljšati doseg električnih vozil s preprostimi rešitvami. Nekaj prilagoditev je pri dveh svojih modelih za prihodnje leto uvedel tudi Peugeot.

Urša Prosenjak

Peugeot e-208 bo s prihodnjim letom pridobil dodatnih 22 kilometrov dosega, križanec e-2008 pa dodatnih 25 kilometrov v primerjavi z letošnjima modeloma. Manjši e-208 bo tako pridobil okoli sedem odstotkov dosega, e-2008 pa okoli 8 odstotkov.

Izboljšanje je Peugeot najprej dosegel z energijsko učinkovitejšimi gumami. Oba modela bosta dobila pnevmatike razreda A+, ki imajo manjši kotalni upor. V notranjosti bo nova toplotna črpalka skupaj s senzorjem vlažnosti, nameščenim na vrhu vetrobranskega stekla, optimizirala energetsko učinkovitost klimatskih in ogrevalnih sistemov. Za izboljšanje dosega na avtocesti so prilagodili menjalna razmerja. Po navedbah Peugeota naj bi vse te posodobitve omogočale celo do 40 km več dosega v mestnem prometu pri temperaturi 0 stopinj Celzija.

Oba modela sta sicer zgrajena na platformi eCMP, imata 50 kWh baterijo in elektromotor z močjo 100 kW in navorom 260 Nm.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija