Ne Prius, ampak Alfa 33
Alfa 33 Ibrida
Ne Prius, ampak Alfa 33
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.01.2021 07:29

Če se zdijo danes hibridi nekaj povsem običajnega, je ledino oral Toyotin Prius, še zdaleč pa Japonci niso bili prvi.

Artur Švarc

V drugi polovici osemdesetih in ekonomskega razcveta v Italiji so inženirji pri Alfi že razmišljali o zmanjševanju emisij. Alfa 33, ki je službo nastopila 1983, je bila v vseh pogledih odličen avto. Športna, lepa in z odličnimi voznimi lastnostmi. Lepe prodajne številke so omogočile tudi precej razvoja in eden od projektov Alfinih inženirjev je bil tudi hibridni pogon.

Za osnovo so izbrali Alfo 33 karavan, primernejšo za italijanske družine, menda pa so imeli v mislih predvsem taksiste po italijanskih mestih. Alfa 33 Ibrida je imela 1,5-litrski bokser z enojnim uplinjačem s 95 KM, dodali pa so trifazni elektromotor s 16 KM, ki ga je prispeval Ansaldo iz Genove.

Pogon je bil sestavljen tako, da je lahko 33 peljala le z bencinskim motorjem, z obema ali samo na elektriko. Težava zasnove pa je bila vidna že od daleč. Avto je bil precej težji od običajne 33. Od 150 dodatnih kilogramov je kar 110 kg odpadlo na baterije.

Tudi avtonomija ni bila bog ve kaj, s hitrostjo 60 km/h je na elektriko avto zmogel le pet kilometrov dosega. Vsaj tako se je zdelo, a prvi Prius, k je prišel desetletje pozneje, je bil v tem pogledu povsem inferioren. In za konec, 1988, ko je projekt nastal, trg niti pomotoma ni potreboval takih ekoloških rešitev. Se pravi, lahko rečemo, da je bila 33 Ibrida kar precej pred svojim časom.

Zato je vse skupaj ostalo le na stopnji prototipa, narejeni so bili trije primerki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija